Wieringer Courant, 17 augustus 1985.

Raceboot had Wieringer computer

‘Misschien werkt hij op de zeebodem ook wel’

Wieringen – Tegelijk met de Virgin Atlantic Challenger, de ruim twintig meter lange Britse speedboot de donderdagavond op de Atlantische Oceaan in het zicht van de hanven zonk, ging ook een computer van Kees van der Vaart uit Hippolytushoef naar de kelder. Van der Vaarts elektronische zeekaart is gebruikt als navigatiemiddel op de Virgin Atlantic Challenger.
Met dit schip werd geprobeerd in recordtijd de oceaan over te steken.

De teleurstelling bij de Wieringer programmeur over het mislukken van die poging wordt verdrongen door de weteschap, dat zijn videoplotter Odin als vrijwel enige instrument toto het laatst toe heeft gewerkt. “eenvoud duurt he langst”, meent Kees van der Vaart en hij voegt er lachend aan toe: ” Misschien werkt de Odin nu op de zeebodem nog steeds…” Zijn geheim naast alle elektronische snufjes in het apparaat: nagellak.

Op verzoek van firma Decca, een wereldomspannend bedrijf in navigatieintrumenten, werd Van der Vaarts vinding eind mei op de speedboot geinstalleerd. Dat gebeurd in het Engelse Southampton en de geestelijke vader van Odin was er natuurlijk zelf bij. “Ze hebben met de Challenger eerst nog proefvaarten gemaakt naar Spanje enzo. Het apparaat bleek uitstekend te voldoen , ook bij slecht weer als het schip dooor de golven grote klappen maakte”.

videoplotter

Een zeekaart zoals die wordt weergegeven op de video-plotter

Zijn computer toont op een beeldscherm vereenvoudigde versies van bestaande zeekaarten. Alle noodzakelijke gegevens staan er op: kustlijnen, havens, boeien en dieptelijnen. Met een oplichtende stip houdt de plotter nauwkeurig de positie van het schip en de reeds afgelegde koers bij. Zodra de sip de rand van het scherm heeft bereikt, kiest de computer automatisch de volgende zeekaart. De schipper kan desgewenst zelf de informatie invoeren, zoals wrakken en goede visgronden.

Geen wonder dat Kees van der Vaart vooral rekent op interesse van de kottervissers. Jan Komin, eigenaar van de in aanbouw zijnde Wieringer kotter WR137, heeft reeds als eerste in Nederland een exemplaar van de Odin besteld

De video-plotter mag dan een wondertje van techniek heten, voor het werk op zee moet het apparaat zo degelijk moegelijk zijn. “Daarom zijn alle schroefjes en andere onderdelen die los kunnen trillen vestgezet met naggellak. Een simpele oplossing maar het heeft op de Virgin Challenger zijn nut bewezen”.

De zeven miljoen gulden kostende speedboot, waarmee de negen bemanningsleden (allen werden gered) een gooi wilden doen naar de befaamde Blauwe Wimpel-trofee voor de snelste oversteek over de Atlantische Oceaan, heeft sinds haar vertrek uit New York veel problemen gehad. De wind wakkerde aan tot kracht negen, diverse radio- en navigatieantennes sloegen overboord en de brandstoftank ging lekken. Kees van der Vaart: ” Een van de technici heeft me verteld, dat op een bepaald moment alle apparatuur, tot en met de satellietnavigatie toe, was uitgevallen. Slechts twee apparaten bleven werken en mijn Odin was daar een van”.