Wieringer Courant, Tuesday, September 20, 2005.

Algerijnse overheidsdelegatie bezoekt CT Systems

Wierings bedrijf ingezet in strijd tegen dichtslibbende stuwmeren

WIERINGEN – In de afgelopen week heeft een delegatie van het Algerijnse ministerie van waterstaat een bezoek gebracht aan CT Systems aan de Elft. Het bedrijf van Kees van der Vaart speelt een belangrijke rol in het beheer van de watervoorziening in het Noord-Afrikaanse land. Vandaar het bezoek van deze hoge regeringsfunctionarissen.

CT Systems ontwikkelt en levert al vele jaren navigatiesystemen en meetapparatuur. Sinds juli vorig jaar heeft Van der Vaart een contract met de regering van Algerije. Door middel van door hemzelf ontwikkelde GPS-apparatuur meet Van der Vaart tot op twee centimeter nauwkeurig de inhoud van de stuwmeren, waarin het regenwater, dat op het Atlasgebergte valt, wordt geborgen.

Om het land te kunnen voorzien van water – niet alleen om te drinken, maar ook ten behoeve van de landbouw en de industrie – zijn er tientallen stuwmeren. Daarmee wordt het water, dat uit het voor de kust gelegen Atlasgebergte stroomt, opgevangen. ,,Het regent er niet vaak, maar als het regent komt het met bakken uit de lucht. Het is voor het land van groot belang, dat dit water wordt vastgehouden, anders ontstaat er een groot probleem.”

En aan het bergende vermogen van de stuwmeren valt het een en ander te verbeteren. ,,Als dat water uit de bergen stroomt, komt er ook slib en zand mee. Dat blijft achter op de bodem van die meren, waardoor er veel minder water in zit dan twintig jaar geleden. De laatste keer dat er gepeild is, was in 1986 door een Pools bedrijf. Waar een meer toen twintig meter diep was, ligt nu de bodem op tien meter. Als ze daar niets aan doen, raakt het land in grote moeilijkheden,” denkt Van der Vaart.

,,Er is veel te lang mee gewacht. Eigenlijk hadden ze twintig jaar geleden al moeten beginnen, maar er was nooit geld voor. Pas d
e laatste jaren is dat wel het geval. Algerije is de belangrijkste exporteur van aardgas ter wereld geworden. De aardgasprijs is gekoppeld aan de olieprijs, dus dan weet je het wel,” zegt Van der Vaart.

Gevaarlijk

Er moet dus gebaggerd worden en dat kunnen Nederlanders goed. Alleen, Algerije, daar willen ze niet heen. Dat komt door de gevaarlijke reputatie, die het land heeft gekregen door bloedige burgertwisten. Er was zelfs voor enige tijd een negatief reisadvies. Die tijd is achter de rug, maar destijds heeft Van der Vaart zich er niets van aangetrokken. Hij komt al zes jaar in het land en heeft er veel vrienden gemaakt. ,,Het is een prachtig land, met heel aardige mensen. Als ik ’s nachts door Amsterdam loop, loop ik groter gevaar,” zegt Van der Vaart.

Bij gebrek aan belangstelling wil de Algerijnse overheid nu zelf een baggerbedrijf opzetten, maar dan wel met Nederlands materiaal. Via Abdelkrim Adjou, die in de hoofdstad Algiers het baggerwerk regelt, werden de contacten gelegd. Van der Vaart leerde hem daar in 1999 kennen, toen hij apparatuur kwam leveren voor een zandzuiger, die was geleverd door de scheepswerf Damen, en het personeel instrueerde. Op initiatief van Adjou, die wist van het probleem in de stuwmeren en wel wat zag in CT Systems, hield Van der Vaart een presentatie, die veel indruk maakte. Al was het maar omdat een buitenlands bedrijf de moeite nam naar Algiers te komen.

algerijnendenoev

Kees van der Vaart temidden van de Algerijnse delegatie.

Voor het werk moest wel ingeschreven worden. ,,We moesten concurreren met een grote multinational, maar wij kregen het,” zegt Van der Vaart, die nu een ‘joint venture’ is aangegaan, een onderneming tezamen met een Algerijns bedrijf. ,,Anders moet ik constant heen en weer en daar heb ik geen tijd voor. En via het internet kun je ook een hoop regelen,” zegt Van der Vaart.

En zo kwam het verleden week tot een bezoek van een aantal Algerijnse regiodirecteuren, een algemeen directeur en wat technisch personeel van waterstaat aan Wieringen. De mannen verbleven in hotel Den Oever. Van der Vaart leidde de delegatie door het land. De Johanna II van Jan Rotgans (WR 130) werd gebruikt voor een vaartocht om de apparatuur te zien werken. Dat was althans de bedoeling. Rotgans maakte er meteen maar een oestertocht van. ,,Dat vonden ze geweldig, net als het vis vangen. We hadden zo veel plezier, dat we aan het testen van de apparatuur niet meer toe kwamen,” lacht Van der Vaart. En natuurlijk werden ook de Zuiderzeewerken getoond, als visitekaartje van de Nederlandse waterstaat.

Uiteindelijk kregen de heren alle informatie waarvoor ze waren gekomen. Vrijdagmiddag vertrokken ze weer, om vanuit Brussel naar Algiers te vliegen. Bij Van der Vaart lieten ze een zware verantwoordelijkheid achter. ,,Ik moet hen nu advies geven over het materiaal, dat ze voor het baggerbedrijf gaan aanschaffen. Voor zulke zaken zijn ook multinationale ondernemingen in de markt. Maar waar komen ze terecht? Bij een mannetje op Elft 100. Ik kan het nog

steeds niet geloven.”