Vernieuwde maritieme navigatie software

Vernieuwde maritieme navigatie software

 

Hippolytushoef, Nederland (18 juni 2009). Na vele jaren van ontwikkeling heeft CT Systems de geheel vernieuwde versie van de Viking Navigatie software beschikbaar gesteld. De vernieuwde versie kan worden ingezet in alle professionele maritieme sectoren, waar accurate navigatie en plaatsbepaling een vereiste is.

In de geheel herschreven versie van Viking zijn de belangrijkste vernieuwingen de vernieuwde gebruikersinterface, ondersteuning voor CAD, ASCII en Excell bestanden, wereldwijde lokale XY kaartprojecties en de wereldwijde binnenwateren- en zeekaartendatabase van NavionicsEén van de belangrijkste doelstellingen tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Viking software was, en is nog steeds, gebruikersvriendelijkheid. Ondanks het feit dat Viking intern complexe berekeningen en routines uitvoert is het gebruik van Viking uitermate simpel gebleven.

Viking is beschikbaar in meerdere versies waaronder een lichtgewicht versie met enkel alle basis benodigdheden, en een off-line versie voor het voorbereiden van kaarten en projecten.

Nieuw is ook de ondersteuning voor modules, hierdoor is het mogelijk om Viking uit te breiden met specifieke functionaliteit. Zo is er in samenwerking met diverse grote offshoremaatschappijen een ‘Anchoring Module’ gemaakt, voor het plannen en uitvoeren van complexe anker-manoeuvres. Daarnaast stelt de ‘Gridding Module’ kraanschepen in staat om nauwkeurig en overzichtelijk stenen te storten conform een vooraf opgesteld ontwerp.

Over CT Systems

CT Systems, opgericht in 1976, is een innovatief bedrijf met ruime ervaring in alle professionele maritieme sectoren. Gesitueerd in het middelpunt van de Nederlandse kustlijn, vlakbij Den Helder, de offshore hoofdstad van de Noordzee.

De voornaamste activiteiten zijn het ontwikkelen en installeren van hardware en software voor gebruik in de offshore-, visserij-, survey-, maritieme constructie- en baggersector. Daarnaast levert CT Systems relevante diensten zoals het voor- en nabewerken van gegevens voor offshore en baggerwerk, en het uitvoeren van specialistische hydrografische metingen.

Meer informatie

Voor verdere informatie en product foto’s kunt u contact opnemen met dhr. Julian van der Vaart via het telefoonnummer +31 (0) 227 591295 of via het emailadres julian@ctsystems.eu.

navionicspanamacaf

Navigation view of the Atlantic Panama Canal entrance
For a larger picture please click on a picture…

anchoringmodule02c

Anchoring Module in use in the north Sea
For a larger picture please click on a picture…

 

 

 

 

 

 

 

 

pdficon18 juni – Viking Navigation – Dutch