Vernieuwde Viking Dredge software

Vernieuwde Viking Dredge software

Hippolytushoef, Nederland (10 februari 2010) CT Systems onthult de geheel vernieuwde Viking Dredge baggersoftware. Viking Dredge is specifiek ontworpen voor gebruik op een breed scala aan baggerschepen, variƫrend van een kleine cutterzuiger tot een grote zeegaande sleephopperzuiger. Viking Dredge borduurt voort op de fundamenten en het succes van de reeds bestaande Viking Navigation software.

Met Viking Navigation als basis maakt Viking Dredge gebruik van dezelfde bedieningsgemakken en uitgebreide navigatie functionaliteit. Naast de bestaande Navionics en Autocad DXF ondersteuning, is Viking uitgebreid met ondersteuning voor 3D DTM, XYZ Matrix en ASCII XYZ bestanden. Met directe ondersteuning voor een grote variƫteit aan bagger sensoren zoals hoekmeters, dieptemeters en druksensoren kan Viking Dredge het gehele baggerprocess visualiseren en registreren.

Naast het gebruik op baggerschepen is Viking Dredge inzetbaar op zowel draadkranen als hydraulische kranen. Gebruikmakend van een RTK GPS, inclinometers en een eventuele draadlengte meting kan Viking Dredge, met centimeter nauwkeurigheid de werkzaamheden van ieder type graafmachine aansturen conform een 3D ontwerp.

Met de komst van Viking Dredge is de Viking software fors uitgebreid. Met de lichte Target versie, de uitgebreide Navigation versie voor geavanceerde plaatsbepaling, en de nieuwe Viking Dredge is Viking inzetbaar op een divers aantal schepen, baggermachines en grondverzetmachines.

Over CT Systems

CT Systems is een innovatief bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in alle professionele maritieme sectoren. Gesitueerd in het middelpunt van de Nederlandse kustlijn, vlakbij Den Helder, de offshore hoofdstad van de Noordzee.

De voornaamste activiteiten zijn het ontwikkelen en installeren van hardware en software voor gebruik in de offshore-, visserij-, survey-, maritieme constructie- en baggersector. Daarnaast levert CT Systems relevante diensten zoals het voor- en nabewerken van gegevens voor offshore en baggerwerk, en het uitvoeren van specialistische hydrografische metingen.

=== EINDE PERSBERICHT ===

Meer informatie

Voor verdere informatie en product foto’s kunt u contact opnemen met dhr. Julian van der Vaart via het telefoonnummer +31 (0) 227 591295 of via het emailadres: julian@ctsystems.eu

Of bezoek onze website voor meer informatie over dit persbericht: https://www.ctsystems.eu/PressReleases/

MainView01c

Viking Dredge Pro used on large hopper dredger
For a larger picture please click on a picture…

Kraan_shot_0

Dual view of a hydraulic excavator working on a delta DTM
For a larger picture please click on a picture…

 

pdficon10 februari 2010 – Viking Dredge -Dutch