Persbericht – CT Systems Onthult Unieke Compacte Baggercomputer

=== BEGIN PERSBERICHT ===

 

CT Systems Onthult Unieke Compacte Baggercomputer

Hippolytushoef, Nederland (17 juni 2014). CT Systems introduceert haar unieke alles-in-een baggercomputer genaamd GeoDredge. GeoDredge brengt alle benodigde componenten samen in een zeer robuuste en compacte behuizing waardoor maximale gebruiksvriendelijkheid -en installatie gemak wordt aangeboden.

GeoDredge fungeert als een hardware platform voor de bewezen Viking software. Door de combinatie van de gerenommeerde gebruiksvriendelijkheid van de Viking software en het gemak van onderhoud en installatie van de GeoDredge, biedt CT Systems een revolutionair nieuw kant-en-klaar pakket. Het doel van CT Systems is dat iedere eindgebruiker in staat is om het systeem te gebruiken zonder voorgaande extensieve training.

Met de komst van GeoDredge is het niet langer nodig om allerlei losse componenten te installeren, iets dat doorgaans resulteert in een kabelchaos. GeoDredge bestaat uit een interne industriele computer, zeer uitgebreide (RTK/DGPS) GNSS ontvanger, UHF communicatie, industrieel GSM/UMTS modem, sensor aansluitmogelijkheden en alle benodigde stroomdistributie. Dankzij de minutieuze aandacht die is besteed aan de interne componenten van GeoDredge, worden vrijwel alle grote GNSS fabrikanten ondersteund op OEM niveau.

GeoDredge is gebouwd voor baggermachines, grondverzetmachines en baggerschepen waar beperkte installatieruimte een voorkomend probleem is en een compact systeem een directe oplossing biedt. Ondanks het feit dat GeoDredge initieel is ontwikkeld voor hydraulische kranen, is het systeem al zeer snel doorontwikkeld en toegerust voor het gebruik op onder andere draadkranen en snijkopzuigers.

GeoDredge is volledig bedacht, ontwikkeld en gebouwd door CT Systems. Met de combinatie van de eveneens zelf ontwikkelde Viking software, is CT Systems in staat om volledige ondersteuning en service te bieden. CT Systems levert totaaloplossingen en voorziet in complete installaties van GeoDredge systemen, inclusief alle sensoren, bekabeling, calibrates en projectvoorbereidingen.

Over CT Systems

CT Systems is een innovatief bedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in alle professionele maritieme sectoren. Gesitueerd in het midden van de Nederlandse kustlijn, vlakbij Den Helder.

De voornaamste activiteiten zijn het ontwikkelen en installeren van hardware en software voor gebruik in de offshore-, survey-, maritieme constructie- en baggersector. Daarnaast levert CT Systems relevante diensten zoals het voor- en nabewerken van gegevens voor offshore en baggerwerk, en het uitvoeren van specialistische hydrografische metingen.

=== EINDE PERSBERICHT ===

Meer informatie

Voor verdere informatie en product foto’s kunt u contact opnemen met dhr. Julian van der Vaart via het telefoonnummer +31 (0) 227 591295 of via het emailadres: julian@ctsystems.eu

Of bezoek onze website voor meer informatie over dit persbericht: https://www.ctsystems.eu/news/press-releases/

 

Afbeeldingen

Voor grotere afbeeldingen kunt u klikken op de onderstaande afbeeldingen.

 

GeoDredgeInstallation1

Een GeoDredge systeem geïnstalleerd op een grote hydraulische graafmachine.

GeoDredgeInstallation3

Een van de eerste draadkranen die een volledige 3D GeoDredge installatie ontving.

GeoDredgeInstallation2

GeoDredge compact weggewerkt achterin een kraancabine.

GeoDredgeInstallation4

De twee RTK GPS antennemasten geïnstalleerd achterop een hydraulische graafmachine.

GeoDredgeSoftware1

3D Aanzicht van het GeoDredge systeem in werking op een hydraulische graafmachine.

GeoDredgeSoftware3

Boven-, zij- en vooraanzicht van een hydraulische graafmachine in de Viking software.

GeoDredgeSoftware2

Een auger-baggerkop gevisualiseerd in de Viking software.

GeoDredgeSoftware4

Boven-, zij-, en vooraanzicht van een snijkopzuiger.

GeoDredgeSoftware5

3D Aanzicht in de Viking software van een snijkopzuiger.

GeoDredgeInstallation5

Beide uitvoeringen van de RVS hoeksensoren geleverd bij het GeoDredge systeem.